Flag Counter

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Θεσσαλονίκη: souvlaki wars


Το θέμα φαγητό "πάνω" και "κάτω": στη Θεσσαλονίκη δε θα βρείτε τυρόπιτα ή σπανακόπιτα, αλλά μπουγάτσα με τυρί ή σπανάκι αντίστοιχα. Δεν υπάρχουν σουβλατζίδικα, αλλά γυράδικα. Αν ζητήσετε "καλαμάκι", θα σας δώσουν πλαστικό, για να πιείτε τον καφέ σας!
Αν αφήσουμε όμως στη άκρη την ορολογία αυτή καθ'αυτή, η ουσία είναι ότι "πάνω" τρως καλύτερα. Η μπουγάτσα είναι κομμένη κομματάκια για ευκολία και πεντανόστιμη. Τα μπουγατσατζίδικα πωλούν πάντα  και γάλα: απλό, σοκολατούχο ή αριάνι (αν παρόλαυτα προτιμήσετε αναψυκτικό, γνωστή μάρκα διαθέτει συλλεκτικό μπουκάλι με τα αξιοθέατα της πόλης επάνω). 
Οι πίτες με γύρο έχουν τη διπλάσια ποσότητα κρέατος από αυτές των Αθηνών. Εκτός από πίτα, ο γύρος μπαίνει και σε "σάντουιτς". Και τέλος, αν το πάρουμε και κυριολεκτικά, τι είναι το σουβλάκι; Μικρή σούβλα, άρα το δικό μας καλαμάκι. Μόνο μην μπερδευτείτε: εδώ το "απ'όλα" δεν έχει τζατζίκι. Μόνο κέτσαπ και μουστάρδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου