Flag Counter

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Δημήτρης Σίμος: Τα βατράχια


Στα "Βατράχια" ο συγγραφέας Δημήτρης Σίμος μας συστήνει τον αστυνόμο Χρήστο Καπετάνο. Πρόκειται για  έναν "εγχώριο Χάρι Χόλε" με τόπο δράσης όχι την πρωτεύουσα, όπως ίσως θα φανταζόταν κανείς, αλλά τη Χαλκίδα και τις γύρω περιοχές, το Λευκαντί, τη Δροσιά και την Ερέτρια.  Η εξαφάνιση μιας δεκατετράχρονης μαθήτριας αναστατώνει τη μικρή τοπική κοινωνία. Ο αστυνόμος Καπετάνος αναλαμβάνει να λύσει την υπόθεση, παρά τα οικογενειακά και προσωπικά προβλήματα που τον κατατρέχουν. 
Ο τρόπος που κινείται θυμίζει πολύ τον αστυνόμο Μπέκα του Μαρή, η πλοκή είναι πολύ καλή και η θεματολογία αγγίζει πολλά σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, όπως τα ναρκωτικά, ο σχολικός εκφοβισμός και η πορνεία.
Σε "κρατάει" από την πρώτη λέξη ως την τελευταία, ενώ αποτελεί μέρος της τριλογίας "Σκοτεινά νερά", της οποίας τα δύο πρώτα βιβλία έχουν ήδη κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Bell. 

Επίσης πολύ ενδιαφέροντα τα τρία αυτοτελή διηγήματα που περιλαμβάνει το βιβλίο: "Σφηνάκια" θρίλερ, από τη Χίλντα Παπαδημητρίου, το Δημήτρη Μαμαλούκα και τον Βαγγέλη Γιαννίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου